בין אם בחרתם לרצף ביתכם בשיש או בין אם בחרתם באבן טבעית – לאחר עבודות הריצוף והליטוש נראה המשטח אחיד ומושלם, בדיוק כמו שרצינו, אז איך שומרים על המצב כך שהמשטח יישאר בדיוק כמו שאנחנו אוהבים?
לא חסרים הטיפים והעצות לשמירה על משטחים המרוצפים שיש ואבן בסביבות פנים ובסביבות חוץ אך בראש ובראשונה, חשוב לזכור, מדובר במוצר מהטבע, מוצר נושם ומשתנה ולכן יש להתייחס לנושא בצורה כזו, הרי כשאנו מתקינים משטח בוצ'ר מעץ טבעי אנו מודעים לעובדה שהסבלנות שלו לפגיעות לא זהה למשטח של נירוסטה, אך מצד שני אין זה מעיד על כושר עמידותם (ספציפית בביתנו) לאורך השנים.
הדבר הבסיסי ביותר, ואולי גם העיקרי ביותר, הוא מריחת סילר על המשטח.
לשיש או אבן שכרגע רכשנו, רצפנו וליטשנו יש איכויות "נשימה" והשתנות, אלו אכן איכויות המוסיפות למוצר את ייחודו, אך יחד ולצד הייתרונות גם מקנות לו רמות ספיגה מסוימות. ע"י מריחת סילר אנו למעשים מצפים את המשטח בשכבה של חומר סמיך הנדבק אל פני האבן (ואף נספג בה מעט) אשר מגן מפני חדירה של נוזלים אשר עלולים להכתים את האבן וכמו כן מקטין את מקדם החיכוך שלה לאבק ולכלוכים אשר עלולים להידבק על פני השטח כאשר אין סילר מרוח.
עוד טיפ מאוד בסיסי הוא פשוט לנקות אחרינו, רבים נוטים לחשוב שעכשיו שריצפו בשיש את ביתם לא יוכלו יותר לשתות יין מבלי להטיל סגר על האזור – גם במידה וקרה (ואין מה לעשות – יקרה) ונשפך לנו יין/קולה/מיץ עם צבע חזק על ריצוף השיש או האבן יש לנקות את האזור כמה שיותר מהר אך עם נקפיד על ניקוי האזור ולא נשאיר את הנוזל לשבת על השיש זמן מה לא נאלץ לחוות ליטושים מחדש של האזור וניסיונות שונים ומשונים להוצאת הכתם.
יתרה מכך, בהנחה שהאבן מרוחה בסילר – ספיגת הנוזל ע"י מטלית פשוטה תעשה את העבודה ואף יותר מזה.
הכל מתחיל בהתחלה – גם אם הנכם שומרים על נקיון הריצוף והוא אכן מרוח בסילר, לצערנו ישנם דברים שאינם לגמרי בידנו כמו רטיביות הנגרמות מצנרת פגומה או נזילות ממקורות כאלה ואחרים, לכן חשוב מאוד להקפיד על התקנת הריצוף בצורה נכונה ע"י מתקין מנוסה ולא לחפף ולהקל ראש על מנת לחסוך מעט כסף כי לרב נזקי כתמים הנגרמים מעל פני השטח הם ברי תיקון, לצערנו נזקים הנובעים ממתחת לפני השטח מסובכים בהרבה לשיקום ושחזור ולכן חשוב שעוד מתחילת הדרך העבודה תעשה כיאות.